20.10.2010

Relatiile sexuale in timpul menstruatiei

M-am hotarat sa tratez acest subiect pentru ca multe cupluri intretin relatii sexuale in timpul menstruatiei femeii, avand convingerea ca in acesta perioada partenera nu poate ramane insarcinata. Acesta este motivatia principala insa exista si altele, anume ca dorinta femeilor este mai mare tocmai in aceasta perioada si totodata, exista barbati care sunt atrasi sa faca sex cu partenera in acele zile, fiindca li se pare mai excitant. Nu in ultimul rand, unele cupluri sustin ca relatiile sexuale in timpul menstruatiei ii fac sa devina mult mai apropiati, considerand ca legatura care se creeaza in aceste conditii este una speciala.
In anumite culturi sexul in perioada menstruatiei este interzis cu desavarsire, insa medicii sunt de parere ca activitatea sexuala este permisa atat timp cat se respecta cu strictete regulile de igiena.
In perioada menstruatiei sensibilitatea organismului este mai crescuta si, foarte important, relatiile sexulale in aceasta perioada favorizeaza transmiterea unor infectii si a bolilor cu transmitere sexuala, in special a virusulului HIV (SIDA). Este recomandat deci sa folositi prezervativul si in aceasta perioada.
Atunci cand pofta de sex vine tocmai in acele zile, foarte important este confortul tau, asigurat printr-o igiena adecvata, care sa-ti dea senzatia de curatenie. In acest sens, locul recomandat pentru sexul in timpul menstruatiei este sub dus. Chiar daca libidoul este mai mare in acele zile (si, in plus, vaginul mai bine lubrifiat si clitorisul mai sensibil), contactul sexual poate fi inlocuit cu succes de mangaieri si masaje, mai ales ca sanii sunt mai sensibili acum. Uleiurile aromate fac minuni, indiferent de decizia pe care o iei in privinta sexului din timpul menstruatiei.
In timpul menstruatiei, probabilitatea aparitiei unei sarcini este foarte mica, insa nu nula
In mod normal, conform teoriei, in timpul menstruatiei nu este posibil sa ramai insarcinata pentru ca nu exista ovulatie. Practic insa, posibilitatea aparitiei unei sarcini ca urmare a intretinerii de relatii sexuale in timpul menstruatiei exista, chiar daca este foarte mica.
Acest lucru este posibil pentru ca majoritatea femeilor tinere au un ciclu menstrual neregulat si, in cazuri exceptionale, ovulatia poate sa apara foarte aproape de menstruatie sau chiar in zilele de menstruatie. Deasemenea, spermatozoizii pot trai in interiorul organelor de reproducere ale femeii pana la 4 zile, iar daca mai adaugam si o menstruatie prelungita, exista posibilitatea ca ovulatia sa se produca in acest timp (chiar daca acest lucru se intampla de obicei in ziua a 14 - a ciclului menstrual) si sa apara astfel o sarcina nedorita, in urma fecundarii ovocitului.
In final, pentru ca multe tinere nu fac deosebirea intre notiunea de „ciclu” si cea de „menstruatie”, in intrebarile postate pe acest site, mentionez ca ciclul menstrual (sau ciclul) se refera la perioada din prima zi a menstruatiei pana in prima zi a aparitiei menstruatiei urmatoare, in timp ce menstruiatia (sau sangerarea mentruala) reprezinta sangerarea din timpul ciclului menstrual. Sper ca in urma acestei lamuriri sa nu mai apara intrebari noi de genul „Pot ramane insarcinata inainte sau dupa ciclu?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu